Policisti PP Lendava so minulo sredo skupaj z vodnikom službenega psa iz EVSP M. Sobota na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo na območju Lendave. Med preiskavo so našli posebej prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje. Zasegli so posušene rastlinske delce zeleno rjave barve, pripomočke za pridelavo in gojenje ter več sadik različnih velikosti, katere so bile pripravljene za gojenje v posebej prirejenem prostoru.

 
 
Želja po glasbi in koncertih, ki nam jo je lansko leto vzela korona, je navdihnila Saubermacher - Komunalo MS, da so jeseni mlade povabili k ustvarjanju GLASBIL. Njihov sedaj že tradicionalni natečaj Odpadno je uporabno je ponovno temeljil na ustvarjanju iz odpadnih materialov. Vrtce, osnovne in srednje šole, kjer opravljajo gospodarsko javno službo zbiranja komunalnih odpadkov, so povabili k sodelovanju in tako so mladi do konca meseca maja polni domišljije uspeli ustvariti izvirna in uporabna glasbila.

 
 
V sredo, 30. junija, ob 13. uri, vabljeni na osrednji prireditveni prostoru Volčin v središče Šalovec, kjer bo v sklopu operacije »Skupaj za podeželje« potekala manjša kmečka tržnica lokalnih ponudnikov območja LAS Goričko.

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo