Gmt01

Podjetje GMT je bil ustanovljeno leta 1992 kot trgovina za prodajo rezervnih delov za avtomobile, s poudarkom na vozilih znamk iz vzhodne Evrope. Prva trgovina je imela dva zaposlena in dejstvo, da sta oba še vedno del zgodbe podjetja GMT, tudi danes dokazuje, da so, do zaposlenih prijazno in odgovorno podjetje, ki danes zaposluje že več kot 300 zaposlenih.

Sledila so odprtja novih poslovnih enot v Mariboru, Celju, Ljubljani in tudi v lokalnem okolju Gornji Radgoni, Beltincih, Lendavi in Ljutomeru.

V letu 2009 so prevzeli distribucijo produktov blagovnih znamk CASTROL, ARAL in BP na območju Slovenije, kasneje pa še trge nekdanjih republik bivše Jugoslavije ter Bolgarijo.

Razvoj podjetja GMT temelji na ekonomski rasti obsega prometa. Lastniki in vodilni so podjetje ustvarjali s trdim delom, odrekanjem in z veliko vložene energije za realizacijo vseh nalog iz preteklih obdobij. Nikoli se nismo in tudi v prihodnje se ne bomo, zanašali na poslovni uspeh po bližnjicah, pravi prokurist podjetja Tomaž Gider.

Podjetje GMT je leta 2014 skupina, katera danes združuje podjetja GMT, ADEL, ANET in podjetja SEC LUBES v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji in Bolgariji in prav to je narekovalo organizacijsko prestrukturiranje, z željo po centraliziranem in stroškovno učinkovitem izvajanju določenih poslovnih funkcij.

Skupini GMT danes združuje 7 družb, katere pa imajo veliko skupnega in predvsem za doseganje vizije, naših ciljev v naslednjih letih je bil potreben Logističen center kot je ta, katerega tudi ta vikend odpiramo. Zavedamo se, da bomo morali z vsemi temi družbami nastopati skupno če želimo biti še naprej številka 1 in ob tem osvajati še nova tržišča. Zaradi te vizije smo se odločili, da poenotimo oz. osvežimo celostno grafično podobo podjetja GMT. Logo GMT smo po 10 letih osvežili, barva ostaja enaka, tudi vse ostale blagovne znamke ADEL, ANET, SEC LUBES seveda ostajajo, saj za tem stoji večletna zgodba o uspehu. Poenotili smo le barve ter obliko, da bomo lahko ob novem Logističnem centru tudi tukaj nastopali enotno. Hkrati pa nam tudi ta nov logo skupine GMT omogoča, da še vedno lahko kakšno družbo dodamo in več kot prepričan sem, da se bo glede na naš razvoj kar hitro pripetilo, pravi Matej Žinkovič, vodja marketinga skupine GMT.

gmt02

Z investicijo, vredno 8 mio € v sodobno urejen in tehnološko napredno opremljeni logistični center bo podjetju in zaposlenim omogočilo nadaljnji razvoj in odlične pogoje za delo.

Objekt, katerega bomo jutri tudi uradno predali svojemu namenu, je predstavljal velik izziv. Slabo leto analiz, preračunavanj realnih potreb in potreb v prihajajočih obdobjih, so rezultirale idejno zasnovo logističnega centra. Projekta smo se lotili z največjo mero odgovornosti in z željo, da ustvarimo objekt, ki bo zgrajen po najvišjih standardih tako z vidika okoljskih zahtev, tehnologije in navsezadnje smo poskrbeli za energetsko učinkovito izrabo naravnih danosti, je izpostavil Stanko Prelec, vodja logistike skupine GMT.

Promet skupine želimo povečati in preseči magično mejo 100 mio € konsolidiranih prihodkov. Želimo si, seveda s podporo naših dobaviteljev, aktivne prodajne prodore na trge Avstrije in Madžarske in še naprej stabilno in dobičkonosno poslovati, še dodaja Tomaž Gider.

Zaključena investicija Logističnega centra ni zadnja, ki v tem trenutku poteka. Skupina GMT se je v preteklem letu lotila tudi digitalizacije svojega poslovanja. Zavedajo se, da se morajo aktivno vključiti v informatizacijo poslovnih procesov, saj prav informatizacija zelo hitro spreminja način poslovanja v njihovi dejavnosti.

Skupina GMT je in bo še veliko bolj tudi v prihodnosti, globalni trgovec z rezervnimi deli, dodatno opremo in mazivi za motorna vozila.

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo