Radenci so danes  središče zdraviliškega sveta. V tamkajšnjem Zdravilišču poteka konferenca ENSPA – European Natural Spas and Wellness Conference, na kateri Iijemni predavatelji vodilnih svetovnih institucij s področja zdraviliškega zdravljenja, balneologije, termalizma, rehabilitacije in velnesa delijo znanja s slovenskimi strokovnjaki.

 


Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč (SSNZ), pobudnik in organizator konference, ki združuje 15 slovenskih naravnih zdravilišč, s tem mednarodnim dogodkom tudi zaznamuje 60-letnico delovanja konferenca pa poteka pod pokroviteljstvom ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter v partnerstvu s Slovensko turistično organizacijo.

 

 

Udeleženci konference se bodo seznanili z nedavnimi raziskavami s področju hidroterapije in zdraviliškega zdravljenja, s primeri najboljših praks iz Slovenije, Nemčije, Hrvaške in Madžarske, hkrati pa bodo skupaj poiskali odgovore na vprašanje, kako preoblikovati srednjo in vzhodno Evropo v prestižno velneško destinacijo.

 

Udeležence je prek videoposnetka pozdravil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in povedal, da turizem velja za enega najpomembnejših strateških sektorjev v Sloveniji, ki ustvarja nova delovna mesta in pozitivno vpliva na uravnotežen regionalni razvoj in trajnost, prav slednje pa je po Počivalšku osnovna usmeritev in temeljni razvojni koncept slovenskega turizma.

 

Leto 2016 je bilo po njegovih besedah rekordno, Slovenijo je obiskalo več kot štiri milijone turistov in ustvarilo več kot 11 milijonov nočitev, kar je za osem odstotkov več kot leta 2015 in približno 66 odstotkov nočitev tujih turistov, v povprečju so večino časa preživeli v občinah z zdravilišči in tam običajno ostali tri do štiri noči, v teh občinah pa je bila skoraj tretjina prenočitev turistov.

Zvečer bodo v Radencih proslavili 60-letnico SSNZ, jutri pa bo na Ptuju poslovna konferenca, na kateri bodo organizatorji iz 18 držav spoznavali slovenska naravna zdravilišča.

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo