Murska Sobota, 21. februar 2018 - Mestna občina Murska Sobota je januarja objavila javni natečaj za izbor idejne rešitve za ime, pozicijski slogan in logotip za paviljon, ki medtem že stoji ob Soboškem jezeru.

 

Na javni natečaj se je odzvalo 11 ponudnikov iz cele Slovenije. Paviljon ob Soboškem jezeru tako rekoč že stoji, vsebina s produkcijskimi elementi je dorečena in se v naslednjih dneh pričakuje objava javnega naročila za izvedbo produkcije,opreme in tehnologij. V vsej tej zgodbi je manjkalo le pravo ime, ki še ni bilo izbrano. Sicer je ime EXPANO kot delovno verzijo konzorcij FRANCFRANC predlagal že na lanskem javnem natečaju za izbor idejne zasnove notranjega prostora z opremo, a kot uradno ime paviljona dokončno nikoli ni bilo potrjeno. Zato je Mestna občina Murska Sobota (MOMS) z namenom širšega dialoga in ustrezne komunikacije paviljona in njegove okolice objavila javni natečajza izbor idejne rešitve za ime, pozicijski slogan in logotip za paviljon.V javnem natečaju je MOMS iskala idejne rešitve, ki morajo obsegati predlog imena in pozicijskega slogana ter grafično zasnovo logotipa. Ponudniki so morali priložiti tudi pisno utemeljitev predloga. Ime, slogan in logotip morajo biti enostavni in razumljivi ciljnim skupinam. Pri snovanju predlogov za ime so prijavitelji morali upoštevati, da imajo rešitve možnost zaščite v slovenskem prostoru in da so primerne za komunikacijo v angleškem in nemškem jeziku. Izbrani prijavitelj bo moral pripraviti tudi podroben priročnik celostnegrafične podobe in s tem dopolniti manjkajočo vrzel enovitega komuniciranja.

 

Do roka za oddajo ponudb se je odzvalo enajst (11) ponudnikov in sicer:

 

AGENCIJA IDEA, Murska Sobotao

 

Danijela Grgić – samozaposlena v kulturi, oblikovalka, Ljubljana

 

FORMITAS CREATIVE d.o.o., Ljubljana

 

FRANCFRANC d.o.o., Murska Sobota

 

FRONTAL d.o.o, Murska Sobota

 

INNOVATIF d.o.o., Ljubljana

 

INTESA RD d.o.o., Ljubljana

 

MIHA BEZJAK, Ljubljana

 

SISTEMI, OBLIKOVALSKI STUDIO d.o.o., Škofja Loka

 

SM INTERNATIONAL d.o.o., Ljubljana

 

TAK KOLEKTIV – društvo za oblikovanje in razvoj, Ljubljana

 

ALFA, Kjer se objemajo srca

 

CIMPER, Srce Pomurja

 

DVERI, Odprta vrata priložnosti

 

ENTER POMURJE, Vse o deželi ob Muri

 

EXPANO, Doživite Pomurje

 

MURA MOTION, Povest o Pomurju

 

OTE DALE, Hiša Pomurja

 

PANEXPO, Paviljon življenja

 

PANONIAS, Negovana tla, rastejo

 

ŠTORK, Dobrodošli. Kaj vas je prineslo?

 

WELLMURA, Dveri v razgibano Pomurje

 

 

 

Predložene rešitve in podrobne predstavitve za izbor idejne rešitve za ime, pozicijski sloganin logotip za paviljon, ki so bile posredovane kot celota, je obravnavala pet-članska ocenjevalna komisija, ki so jo sestavljali trije predstavniki mestne občine, predstavnik Razvojnega centra Murska Sobota in predstavnik Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. Merila za izbor so bila naslednja: pomenskost in sporočilnost, prilagodljivost in prenosljivost, zapomnljivost, izvirnost in oblikovna rešitev simbola. Poleg meril so se ponudniki predstavili tudi s svojimi referencami. Največ točk je komisija dodelila imenu EXPANO, slogan: DOŽIVITE POMURJE, ki ga jepredlagalo podjetje FRANCFRANC d.o.o. iz Murske Sobote. Izvajalec bo za rešitev prejel nagrado v vrednosti 3.000 EUR. Na drugo mesto se je uvrstila rešitev AGENCIJE IDEA d.d. za ime DVERI, slogan: ODPRTA VRATA PRILOŽNOSTI. Izvajalec za to rešitev bo prejel nagrado v vrednosti 1.000 EUR. Na tretje mesto se je uvrstila rešitev Društva za oblikovanje in razvoj TAK KOLEKTIV iz Ljubljane za ime CIMPER, slogan: SRCE POMURJA. Tretje uvrščena rešitev bo prejelanagrado v višini 500 EUR. Izbrano ime, slogan in logotip bodo namenjeni pozitivni medijski promociji in grajenju zavestio paviljonu kot gospodarskem in turističnem središču pomurske regije.

 

 

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo