Dolgovaške gorice – V kupoli razglednega stolpa Vinarium Lendava se je odvila krajša slovesnost ob o tvoritvi razstave Velikonočni pirhi štirih dežel.  Razstava z velikonočno tematiko na stolpu potekaže tretje leto zapored, na njej se tokrat predstavlja 19 razstavljavcev iz štirih držav: Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Avstrije.

Obiskovalce je pozdravil in nagovoril župan Občine Lendava mag. Anton Balažek, ki je poudaril, da razstava ohranja rdečo nit v smislu čezmejnega sodelovanja štirih držav: »Malo je takšnih lokacij v Evropi, ki se lahko pohvalijo s turistično atrakcijo in sodelovanjem štirih držav. Hkrati pa gre tudi za negovanje ljudskega izročila, umetnosti in kulture, ki so pomembni povezovalci našega vsakdana in nam omogočajo praznične dneve, kot so vsi kulturni dogodki, ki jih v Lendavi ni ravno malo.«
Program je popestril trio klarinetov Glasbene šole Lendava, obiskovalci pa so si poleg razstave pirhov, ki so med drugim izdelani na tradicionalne načine, značilne za to pokrajino, lahko ogledali tudi priložnosti katalog, ki je nastal ob omenjeni razstavi. Razstava Velikonočni pirhi štirih dežel bo naogled do 30. aprila 2018. Na ploščadi pred stolpom obiskovalce vabi tudi pisanica velikanka, ki je nastala izpod čopičev umetnikov naive iz Molve z motivi prizorov štirih letnih časov in je plod tesnega prijateljskega sodelovanja med Turistično zvezo Lendava vabi in Turističko zajednico Koprivačko – križevačke županije.

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo