Turnišče, 28. maj 2018 – Minuli petek je Prostovoljno gasilsko društvo Turnišče z gasilsko veselico obeležilo 95 let Prostovoljno gasilsko društvo Turnišče je organizacija z dolgim stažem, saj letos praznujejo 95. obletnico. V ta namen so na dvorišču trgovine Rodovita pripravili gasilsko veselico.

V kratkem kulturnem programu so se predstavili učenci Glasbene šole Lendava. Zbrane sta nagovorila predsednik društva, Mihael Miholič, in županja občine Turnišče, mag. Vesna Jerala Zver. Županja je predsedniku slavnostno predala darilo, tj. defibrilator, ki jim bo služil pri intervencijah. Po končanem programu je številne zbrane do poznih ur zabaval Ansambel Spev.

 

»Današnji praznični dan še ni dovolj oddaljen od poplav in neurij, da se jih ne bi spomnili. Zato mi dovolite, da se zahvalim vsem gasilkam in gasilcem za vsa opravljena dela in za vso požrtvovalnost. Naj bo defibrilator vedno z vami in naj bo današnji dan začetek urejanja vaše prostorske stiske,« je povedala mag. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče.

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo