Murska Sobota, 19. junij 2018 – Mestna občina Murska Sobota je včeraj začela z urejanjem okolice Soboškega jezera, ki skupaj s Paviljonom Expano predstavlja prvo fazo urejanja nastajajočega turističnega, športnega in doživljajskega parka. S sofinanciranjem iz evropskega mehanizma Celostnih teritorialnih naložb bo urejen južni del jezera v velikosti 43.183 m² z ureditvijo novih brežin in zelenih površin ter postavitvijo motoričnega parka z otroškim igriščem, urbano opremo in ureditvijo območja za prireditve in piknike.

Investicijo bosta po projekti dokumentaciji, ki jo je izdelal projektant Studio Kalamar, izvedla na javnem razpisu izbrana izvajalca. Ureditev okolice bo izvedel Pomgrad, gradbeno podjetje d.d. Murska Sobota, v vrednosti 804.644,48 evrov, motorični park pa družba Lesnina MG Oprema d.d. Ljubljana v vrednosti 684.708,41 evrov.

S postavitvijo Paviljona Expano in urejanjem južnega dela Soboškega jezera se Mestna občina Murska Sobota usmerja na nadaljnji razvoj jezera, kjer želi odpreti priložnosti vsem, ki v jezeru vidijo potencial za svoje ideje, da jezero postane sodoben in privlačen turistični, športni in doživljajski park.

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo