Balonarji so v ponedeljek, 25. junija 2018, končali državno prvenstvo. Slovenski državni prvak je postal Vito Rome iz Balonarskega kluba Uranos. Med prekmurskimi piloti je Dejan Buzeti iz Balonarskega kluba Bakovci osvojil tretje mesto.

Balonarski klub Roto Balon klub iz Murske Sobote je bil organizator »Odprtega državnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni – Murska Sobota 2018«, ki je potekalo od 21. junija do 25. junija 2018 na Letališču Murska Sobota.

Prireditev, na kateri je sodelovalo 15 balonarskih ekip iz Slovenije, Avstrije, Poljske, Slovaške in Hrvaške, je bilo priznano kot odprto državno prvenstvo s strani Letalske zveze Slovenije in FAI (Fédération Aéronautique Internationale) tekmovanje II. kategorije. Slovenski državni prvak v letenju s toplozračnimi baloni je postal Vito Rome iz BK Uranos, drugi je bil Jernej Bojanovič iz BK Vojnik in tretji Dejan Buzeti iz BK Bakovci. Aleš Švagelj iz Balonarskega kluba Uranos je bil četrti in Radoš Švagelj iz Balonarskega kluba Roto Balon klub peti.

Zmagovalec odprtega državnega prvenstva je postal Daniel Kusternigg iz Avstrije, drugi je bil Ljubljančan Vito Rome in tretji Helmut Pőttler iz Avstrije.

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo