26. junija 2018 so se udeleženci študijske ture iz Slovenije in Madžarske v okviru projekta GardEN odpravili na Solčavsko in v Arboretum Volčji potok, kjer so si ogledali primere dobrih praks z razvijanjem novih idej za razvoj
produktov in ponudbe v čezmejni regiji.

Namen študijske ture je bila seznanitev z dobro prakso kmetij na Solčavskem oz. kako so na Solčavskem kmetije odprle vrata turistom in obogatile svojo ponudbo in ponudbo celotnega območja. Prav tako so si udeleženci v Logarski dolini ogledali Pravljični gozd v okviru ponudbe Penziona Na razpotju. Spoznali so namen in cilje vzpostavitve Pravljičnega gozda, ki so si jih zadali lastniki in kako jim je skozi prav to ponudbo uspelo raztegniti sezono na celo leto.
Udeleženci so si ogledali tudi Arboretum Volčji potok in spoznali pristope, kako Arboretum krepi svojo ponudbo in se prilagaja trendom v svetu ter kako pritegne tolikšno število obiskovalcev čez celo leto. V okviru projekta bodo prihodnje aktivnosti namenjene razvoju produktov na podeželskem območju med Moravskimi Toplicami in mestom Lenti, pri čemer se poseben poudarek daje ohranjanju naravne in kulturne dediščine, ter trajnosti projekta.

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo