Foto: Dubravko Baumgartner

LENDAVA – Skupaj s pripravami Lendave na kandidaturo za naziv Evropska prestolnica kulture se razvija in nadgrajuje tudi program Galerije – Muzeja Lendava, ki domuje na lendavskem gradu.

Letošnji LindArt prinaša povsem prenovljeno vsebinsko zasnovo, ki bo mestu prinesla svojevrstno galerijo kipov na prostem, ustvarjanje, ki ga bodo lahko v živo spremljali obiskovalci,  pa se bo razvleklo na dobra dva meseca. Letos je v okviru festivala Poleti v Lendavo na  grajskem dvorišču zaživela grajska kavarna Chill on the Hill, v intimnem vzdušju grajskih zidov pa se bo vse do jeseni odvilo tudi nekaj koncertov.

 

Foto: Dubravko Baumgartner

 

Namesto desetdnevnega skupnega likovnega ustvarjanja v parih, kakor je bila tradicija prejšnjih let, bodo letos v okviru LindArta mladi kiparji pod budnim očesom mentorja  ustvarjali vsak po ves mesec, ustvarjena kiparska dela pa bodo razstavljena v mestnem parku. K sodelovanju so povabljeni študentje in profesorji z več Evropskih likovnih akademij.

 

Med pomembne cilje projekta sodi promocija umetnika in mesta, približanje sodobne umetnosti širši javnosti, kakor tudi bogatitev likovne zbirke GML in vizualne podobe mesta.

 

Organizator pripravlja mesečna srečanja z mladimi umetniki in profesorjiki jih bodo vodili priznani domači in tuji umetnostni zgodovinarji in kritiki.

 

Bogatemu likovnemu dogajanju konec poletja sledi prav tako tradicionalna Mednarodna likovna kolonija oziroma delavnica odlivanja v bron, namenjena akademskim kiparjem, ki bodo tukaj ustvarjali umetnine vse od osnutka do končnega odlitka.

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo