Foto: GFML

Pred nami so težko pričakovani rezultati splošne mature 2018. Tudi letošnja 24. generacija sedanje eksterne mature oz. 52. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izjemen rezultat.

K splošni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 79 dijakov gimnazijskega programa, vsi so maturo uspešno opravili. Splošna matura je tako opravljena 100 %. Povprečno število pridobljenih točk je 21,86. K maturi so pristopili tudi 4 dijaki maturitetnega tečaja, uspešni so bili 3 kandidati ali 75,0 %. En maturant in šest maturantk programa splošna gimnazija, kar je 8,9 % od vseh, ki so pristopili k maturi, so dosegli prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postali zlati maturanti.

Foto: GFML

Zlate maturantke in zlati maturant 2018 so:      

 Priimek in ime Občina 
Godec Jaka  Križevci pri Ljutomeru
 Kaučič Nuša   Murska Sobota
Kovač Karin  Tišina
Litrop Ula  Turnišče
Raj Sergeja Odranci
 Rakuša Hana Ormož
Vok Ana Sveti Jurij ob Ščavnici

 

Rezultati poklicne mature – spomladanski rok 2018

Tudi 17. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izvrsten rezultat. K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 35 kandidatk ter 1 kandidat in vsi so bili uspešni (100 %). Sedem maturantk (19 %) je doseglo prag 22 (od 23) točk, dve od njih pa sta dosegli vse možne točke, torej 23. Vse so postale zlate maturantke.

Foto: GFML

Zlati maturantki s 23 točkami sta:

Priimek in ime Občina
Lesničar Nadine Križevci pri Ljutomeru
Skledar Monika  Rogaševci

 

Zlate maturantke z 22 točkami so:

Priimek in ime  Občina
Kovačič Ana Ljutomer
Njivar Alex  Gornja Radgona
Novak Nika  Miklavž pri Ormožu
Recek Katja Rogašovci
Zumeri Liridona  Beltinc

 

 

Tudi odrasle kandidatke in kandidati poklicnega tečaja Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo 19 kandidatk in kandidatov. Rezultat je izjemen (100 %), tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini, otrocih.

 

 

 

 

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo