Pod vodstvom Konjeniškega društva KOPITO je 40 mladih iz Slovenije, Španije, Italije, Madžarske in Romunije od 25. 8. do 3. 9. 2018 v dvorcu Rakičan skupaj soustvarjalo Erasmus+ projekt "BODIMO AKTIVNI". Iskali so metode, načine, motivacijske tehnike kako mladino privabiti k bolj aktivnemu in zdravemu načinu življenja. Obiskali so Plesni klub Zeko, kjer je Dejan Zečević predstavil svoje začetke, uspehe in jim tudi pokazal nekaj korakov. Obiskali so tudi Nogometno šolo Mura, kjer so si ogledali mestni stadion Fazanerija in njihove prostore. Zack iz ZDA je mladim predstavil še nekoliko manj znan šport - Disco Golf. Posebna izkušnja, ki so jo doživeli je bilo jahanje in vožnja s kočijo. 

                                                                         

 

En izmed najbolj zabavnih večerov s poudarkom na spoznavanju medkulturnosti držav je bil medkulturni večer, kjer so mladi spoznali različno kulinariko držav udeleženk. Vsak večer so mladinsko izmenjavo nadgradili s kulturnim spoznavanjem držav. 

Mladi udeleženci so ob zaključku mladinske izmenjave predstavili program Erasmus+ Mladi v akciji, kako mlade vzpodbuditi k zdravemu in aktivnemu življenju in svoje končne izdelke. Fotografska razstava bo na ogled do 9. septembra v prostorih Dvorca Rakičan (predprostor Modrega salona). 

                                                                                         

 

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo