Moravske Toplice, 13. 11. 2018 – TIC Moravske Toplice je v vlogi organizatorja tradicionalnega martinovega pohoda, ki vsako leto privablja ogromno pohodnikov od blizu in daleč, letos v destinacijo Moravske Toplice uspel privabiti čez 400 pohodnikov, ki so se na martinovo soboto podali na 12-kilometrsko pohodno pot s ciljem v Ivanovcih, kjer so pohodnike pričakali domači ponudniki ter ponudniki iz dalmatinskega mesta Bograd na Moru, s katerim je Občina Moravske Toplice pobratena.

Devetnajstega Martinovega pohoda, ki ga je organiziral TIC Moravske Toplice v sodelovanju s TD Martin Martjanci in KS Ivanovci z društvi, se je na sončno martinovo soboto udeležilo čez 400 pohodnikov. Prijetno jesensko vreme ter imenitno vzdušje na postojankah, je spremljalo rekreativni del dogodka s ciljno točko v Ivanovcih, kjer se je v veselem vzdušju odvijal zabavni del s tradicionalnim krstom mošta (v izvedbi TD Dobrovnik).


Na 12-kilometrsko pohodno pot so pohodniki krenili iz Martjanec (ŠRC) oziroma 10 pohodnih kilometrov je bilo potrebno premagati s startom iz Moravskih Toplic (startalo se je pred Hotelom Vivat). Tako člani TD Martin Martjanci kot tudi predstavniki Hotela Vivat so za pohodnike zagotovili okrepčila na obeh startnih izhodiščih.
V ciljni točki v Ivanovcih so pohodnike poleg domačinov in ponudnikov na stojnicah z domačimi dobrotami, presenetili predstavniki mesta Biograd na Moru. Spomnimo, da je mesto pobrateno z Občino Moravske Toplice, zato so Dalmatinci v Ivanovce prinesli vonj po morju s peko sardelic na žaru. Pohodnike sta nagovorila župan Občine Moravske Toplice, Alojz Glavač in Marijan Stopfer, podžupan mesta Biograd na Moru. Praktične nagrade in martinove dobrote so prejeli izžrebani pohodniki iz vse Slovenije.
Za uspešno izvedbo prireditve se organizator zahvaljuje vsem pohodnikom, soorganizatorjem, ponudnikom na stojnicah ter številnim sponzorjem, ki so prispevali nagrade za izžrebane pohodnike.
Sponzorji 19. Martinovega pohoda:
OBČINA MORAVSKE TOPLICE
RESTAVRACIJA MAXIM M. SOBOTA
TERME VIVAT, MORAVSKE TOPLICE
VINOGRADNIŠKA KMETIJA JANI ERNIŠA
VINOTOČ PASSERO, SUHI VRH
MLINOPEK d.d., MURSKA SOBOTA
PANVITA d.d., MURSKA SOBOTA
SADJARSTVO NOVAK IVANOVCI
VINSKI HRAM MIRAN ERNIŠA, SUHI VRH
TK PUHAN BOGOJINA

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo