11. Mednarodna sejma lovstva in ribištva bosta od petka, 12. do nedelje, 14. aprila obiskovalce navduševala s pestro ponudbo in ugodnimi nakupi lovske, kinološke in ribiške opreme, s terenskimi vozili, oblačili, obutvijo ter drugimi izdelki za dobro počutje v naravi.

Vse to bo na 9.300 kvadratnih metrih razstavnih površin prikazalo 160 razstavljavcev iz 12-ih držav. Vodilne stanovske in strokovne organizacije pripravljajo zanimive in poučne razstave ter dogajanje. Z njimi razen stanovskih kolegov nagovarjajo širšo javnost, še posebej pa mlade, da bi ohranili naravno okolje in njegove prebivalce za bodoče rodove. Lovska zveza Slovenije bo skrbela za neokrnjeno okolje in prostoživeče živali na osrednjem razstavnem prostoru, med drugim tudi s sodelovanjem v Federaciji evropskih lovskih zvez – FACE in »Slovenskim lovskim dnevom«. Ribiška zveza Slovenije bo predstavila ribiške družine in njihove revirje, ribolov krapovcev in plenilk, možnosti ribolova na naših rekah in jezerih ter priprave ribjih jedi. Racoon d.o.o. bo predstavil projekt in izdelke »Slovenski ribiški produkt«. Zavod za gozdove Slovenije predstavlja evropske projekte, v katerih je bodisi vodilni partner ali v njih aktivno sodeluje, še posebej pa revitalizacijo populacije risa. Slovenska zveza za sokolarstvo in zaščito ptic ujed prikazuje sožitje človeka in divjih živali tudi z živimi pticami ujedami. Prijateljstvo med človekom in psom pooseblja Kinološka zveza Slovenije v sodelovanju z regijskimi kinološkimi in lovskimi kinološkimi društvi. Strelska zveza Slovenije omogoča Scatt simulacijo streljanja z zračnim orožjem ter streljanje z zračnim orožjem na elektronsko tarčo.

Razen tega, da bo sejem strokoven in poučen, pa bo tudi zabaven in tekmovalen. Obiskovalci bodo lahko vsak dan uživali v predstavitvah puškarskega poklica in terenskih vozil ter v nastopih lovskih rogistov in pevskih zborov. V petek bo ob 10.00 svečano odprtje sejma na prireditvenem odru spremljal nastop Lovskega pevskega zbora Medvode, potekale pa bodo tudi zanimive predstavitve lovskih psov s strokovnim komentarjem. V soboto bo od 9.00 do 16.00 še posebej zanimiva Državna razstava psov vseh lovskih pasem – CAC, lovci pa so vabljeni na Slovenski lovski dan v organizaciji Strokovno-znanstvenega sveta Lovske zveze Slovenije. V nedeljo se bo ob 11.00 uri na prireditvenem odru pričelo 12. Državno prvenstvo in 5. Odprto mednarodno prvenstvo v oponašanju jelenjega rukanja. S strokovnim komentarjem bodo predstavljene pasme lovskih psov. Obiskovalci bodo lahko poskusili specialitete na tekmovanju v kuhanju lovskega golaža in ribje čorbe. Izvedeli bodo, kdo dela najboljše divjačinske salame in kateri so najboljši slovenski ribiški produkti.

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo