Aeroklub Murska Sobota je uspešno organiziral in zaključil Državno prvenstvo v padalskih skokih in tako potrdil sloves dobrega organizatorja letalskih prireditev. Pomurska regija dokazuje, da z naravnimi danostmi ter s svojo turistično in letalsko infrastrukturo mogoča letalski šprtne prireditve, ter letalski turizem ob v zadovoljstvo letalcev in tekmovalcev na teh prvenstvih. Prvenstva se je udeležilo 25 tekmovalcev iz vse Slovenije, ki so soboto 14.10. in nedelji 15.10. v osmih serijah iskali najboljšo ekipo v državi.

 

Vodja tekmovanja Robi Doler je po uspešno zaključenem prvenstvu izjavil:

»Imeli srečo z vremenom in smo vse discipline lahko izpeljali regularno. Na tekmovanju se je kvalitetno skakalo in je vse skupaj potekalo varno v zadovoljstvo tekmovalcev in nas organizatorjev. V imenu organizatorja Aerokluba Murska Sobota se zahvaljujem vsem, ki so sodelovali in omogočili izvedbo prireditve, posebej pa Slovenski vojski, ki je izvajala padalske lete in ekipi, ki je na tleh skrbela za organizacijo. Ponovno pa čestitam vsem državnim prvakom za osvojen naslov.«

 

Padalci so tekmovali v disciplini 4-way.Cilj te atraktivne discipline je da ekipa štirih padalcev v prostem padu sestavi čim več likov.

 

 

PREDSTAVITEV DISCIPLIN 4-WAY

 

Državno prvenstvo v skupinskih likovnih skokih - 4way. Zelo popularna in tudi najbolj množična disciplina na tem prvenstvu. Ekipa je sestavljena iz petih članov, sestavljajo jo pa 4 tekmovalci, ki v prostem padu izvajajo skupinske like in snemalec, ki leti z njimi in jih snema. Snemalec je prav tako pomemben del ekipe, saj na podlagi njegovega posnetka sodniki pregledajo uspešnost izvedenih likov in preštejejo točke, ki jih je dosegla posamezna ekipa. Disciplina de začne s skupinskim skokom iz letala z višine 3300 m..

 

 

REZULTATI DISCIPLIN 4-WAY

 

  1. Ekipa Sky Dragons v sestavi Kaja Hrast, Klemen Svete, Špela Selan, Sašo Tepina in Jure Cotič s 79 izvedenimi liki v osmih serijah.

  2. Ekipa Sky Junkies v sestavi Roman Pavlovič, Miha Valenčič, Tomaž Čebular, Rok Debeljak in Gregor Čolnik s 60 izvedenimi liki v osmih serijah.

  3. Ekipa Skydive Maribor v sestavi Maša Peršak, Dejvi Ružič, Simon Horvat, David Borko in Žiga Brumen s 15 izvedenimi liki v osmih serijah.

Domači Aeroklub Murska Sobota sta na tekmovanju zastopali dve ekipi:

  • Čarne Grinte v sestavi Tomaž Lazar, Aleš Matuš, Robi Doler, Matjaž Matjašec in Drago Lipič

  • Odpisani v sestavi Janez Kovačič, Tomaž Zaman, Rok Balažic, Niko Vereš in Petra Knaus

 

 

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo