Z namenom predstavitve novonastalega turističnega produkta smo v okviru projekta Mura Raba tour izvedli dve terenski ekskurziji za turistične delavce, ki so spoznavali čezmejno lokalno ponudbo v povezavi z možnostmi aktivnega preživljanja prostega časa v regiji.

Projekt Mura Raba tour v teh poletnih mesecih počasi prehaja v zaključno fazo izvedbe. S predhodnimi aktivnostmi smo razvili nov čezmejni turistični produkt, ki temelji na vodnih doživetjih, konjeništvu, pohodništvu in kulturnozgodovinskemu turizmu, obnovili staro karavlo v Čepincih in kamp ob reki Rabi v Čretniku na Madžarskem ter oblikovale nove tematske turistične programe. Sedaj je treba pozornost nameniti plasiranju novo razvitega produkta na trg.

       

V okviru tega smo vzpostavili sistem ugodnosti, ki povezuje našo čezmejno mrežo ponudnikov in omogoča trajno sodelovanje med njimi, na drugi strani pa lahko turisti preko kartice ugodnosti pri lokalnih ponudnikih te mreže koristijo številne ugodnosti v obliki popustov na storitve ali izdelke.

Z namenom predstavitve novonastalega turističnega produkta in tematskih programov smo minuli konec tedna izvedli animaciji turističnih delavcev, in sicer v obliki dveh terenskih ekskurzij. Skupina turističnih delavcev, sestavljena iz predstavnikov turističnih agencij in turističnih vodičev, je tako spoznala del lokalnih ponudnikov čezmejne mreže v povezavi z aktivnimi doživetji. Prvi terenski dan smo obiskali mesto Ljutomer, spoznali tradicionalno pletenje iz šib vrbe pri Kalmanu v Polani, skrivnosti podeželske čokoladnice Passero v Tešanovcih, delovanje eko socialne kmetije Kocljevina v Prosenjakovcih v povezavi s konjeniškim turizmom in doživeli izbruh goričkega vulkana v Doživljajskem parku Vulkanija pri Gradu. Drugi terenski dan smo obiskali mesto Monošter, se seznanili z življenjem Porabskih Slovencev, si ogledali čajno hišo in čebelarstvo v Andovcih, Slovensko vzorčno kmetijo na Gornjem Seniku in muzejsko zbirko Varuhi meje v prostorih obnovljene karavle v Čepincih. Prijeten dan smo zaključili s spustom z raft čolni po delu vodne poti na reki Muri.

Cilj tovrstne predstavitve na terenu je bil, da udeleženci ekskurzij prepoznajo številne možnosti preživljanja prostega časa v čezmejni regiji in nove tematske programe vključijo v svoje ponudbe, kar bo pomemben doprinos k trajnosti projekta.

Projekt Kreiranje in plasiranje novega čezmejnega produkta aktivnega turizma kot integralnega dela sodobne turistične ponudbe med Muro in Rabo, z akronimom Mura Raba Tour je sofinanciran iz Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska za obdobje 2014-2020.

 

      

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo