Direktor bolnišnice Bojan Korošec je ob tem povedal, da se pridružuje tistim, ki pravijo, da začetek cepljenja pomeni luč na koncu predora, ob tem pa upa, da se bodo tudi zaposleni cepili v velikem številu. »Približno 300 jih je že preživelo infekcijo in dobro bi bilo, da se cepi preostalih približno 500, 600 zaposlenih, da bi tako dosegli kvorum okoli 60 odstotkov cepljenih in bi bili tako zavarovani pred infekcijo,« je povedal Korošec.
Strokovna komisija v bolnišnici je za cepljenje izbrala tiste, ki so najbolj izpostavljeni pri delu z bolniki in virusom, in to vse profile, od zdravnikov, negovalnega in tehničnega osebja do vzdrževalcev in čistilcev, ki so dobili prvi odmerek. »Izkoriščam priložnost in pozivam ljudi, da se cepijo v čim večjem številu, saj bo le tako to
uspešno. Tudi zato sva se z glavno sestro bolnišnice odločila, da se cepiva med prvimi in tako s svojim dejanjem podpreva cepljenje,« je pojasnil Korošec. Ob tem pa poziva ljudi, naj ne nasedajo zlonamernim informacijam o cepljenju, ker podatki v ZDA in Veliki Britaniji kažejo, da velika večina po cepljenju nima nobenih komplikacij. Zelo redki so primeri z alergično reakcijo, vendar je to nepomembno oziroma zelo majhno tveganje glede na to, kar vidimo in doživljajmo v bolnišnici s težko obolelim, nekateri pa žal tudi omagajo, je še povedal direktor. »To, da sem danes cepljena, je privilegij, s tem želim tudi drugim pokazati, da zaupam stroki, ki cepljenje svetuje predvsem kot orodje, da zaščitimo sebe in druge, mi zdravstveni delavci tako svoje družine kot naše bolnike, in s tem tudi poskušamo epidemijo čim prej ustaviti,« pa je po cepljenju povedala glavna medicinska sestra bolnišnice Metka Lipič Baligač.
Ker je stanje v bolnišnici izjemno težko vse te mesece, imajo, kot poudarja Lipič Baligačeva, samo eno željo – da spet vsi zaživimo normalno življenje.
Od 750 povprašanih, ali se bodo cepili, jih je v bolnišnici 18. decembra pritrdilno odgovorilo 459, vendar bodo zdaj sestavili nove sezname.
    

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo