poletni festival

Čez štiri dni se bo v Veliki Polani tako kot vsako leto ob tem času začelo pestro enotedensko dogajanje, ki bo ponudilo vse od lutkovnih predstav za otroke do večernih koncertov za odrasle. Začenja se namreč tradicionalni Pomurski poletni festival. 

Od 30. julija do 6. avgusta bo Velika Polana že 22. leto v znamenju Pomurskega poletnega festivala, ki ga organizira društvo Štrk Slovenija.

Kot poudarjajo organizatorji, je program festivala vselej pripravljen po načelu za vsakogar nekaj.

Popoldanske ure bodo namenjene predvsem atraktivnemu dogajanju v sklopu Štrkovega športnega tedna. Že prvo nedeljo bosta potekali tekmovanje Štrk si in Mini Planica, ves teden pa bodo potekali tudi številni turnirji, ki bodo odlična priložnost, da svoj tekmovalni, pa tudi ekipni duh pokažejo tudi vsi ljubitelji kolesarjenja, nogometa, odbojke na mivki, lokostrelstva in balinanja. V torek in četrtek bo na sporedu tudi vadba na prostem, za piko na i pa bo zadnjo nedeljo potekala še tradicionalna kmečka olimpijada.

Prvo in zadnjo festivalsko nedeljo se bo odvijalo tudi senje, na katerem se bodo s svojo ponudbo predstavili različni obrtniki s svojimi izdelki, pridelovalci vina in ponudniki kulinaričnih dobrot, v sredo popoldne pa bo na sporedu znamenito tekmovanje v kuhanju bujte repe.

Spomnimo, leta 2013 je bil v Veliki Polani postavljen celo Guinnessov rekord v kuhanju največje bujte repe na svetu!

Najmlajši bodo lahko svoje športne spretnosti in pogum preizkusili to nedeljo, ko bo na vrsti že omenjena Mini Planica, na svoj račun pa bodo prišli tudi sicer, saj jih bodo na festivalu pričakovale tudi ustvarjalne delavnice v organizaciji društva Bumerang sreče in lutkovne predstave, ki jih pripravlja gledališče Ku-Kuc.

Večeri pa bodo seveda posvečeni odrasli publiki, ki bo lahko znova uživala v koncertih znanih imen, ki jih bodo odprle večinoma pomurske predskupine, prvi dan denimo Nika Zorjan & Band, kot glavne glasbene skupine pa bodo letos nastopili Mi2, Klapa Šulit, DJ Joyce Mercedes, Lidija Bačić, Ansambel Spev, Prljavo kazalište, Severina in Kingston.

Bogat program torej, ki na vrhuncu poletja brez dvoma vabi k skoku v Veliko Polano.

Video prispevek z novinarske konference pa v nocojšnjih Dogodkih na TV AS! 

 

Sledite nam


youtube  facebook


Kontaktirajte nas

TV AS Murska Soboota
PRAK d.o.o.
Gregorčičeva ulica 6
SI-9000 Murska Sobota

  02/521 30 30
  02/521 30 31
  

Kje smo

kjesmo